recas-borkóstoló-500x300Idén is részt vettünk a Budavári Borfesztiválon, ahol boraink osztatlan sikert arattak. Az alábbiakban a rólunk szóló online cikkeket gyűjtöttük egy csokorba.

Cremale Recas, vörös sorminta
“A Recas borászat évek óta nagy kedvencem, nem utolsó sorban a magyarországi képviselőik miatt. Gali Ferenc és Tóth Attila hatalmas munkát végeznek, hogy ezen a csodás erdélyi területen termett borok helyét megtalálják a magyar gasztronómiában. A pincészetben ultramodern körülmények között dolgozzák fel a közel  1000 hektár termését. Ausztrál és spanyol borászati konzulensek segítik a munkát, akiknek a stílusa nagyban megjelenik a borokban. Rendkívül tiszta, elképesztően gyümölcsös, koncentrált , testes borok készülnek.”
Tovább a teljes cikkhez – A bor meg én blog

Szépen komponált borok a Recas-tól
“Nagyon tetszett a fehér (egy kékszőlő fajtát is tartalmazó) házasítás, a Solo Quinta 2013, melynek öt összetevője: Chardonnay, Viognier, Királyleányka, Muscat Ottonel, és Kadarka. Sok-sok virág és gyümölcs, kedves, maracujás-mézes ízvilág, lendületes savak, leheletnyi ásványosság, nagyon teljes, szépre komponált bor. Aztán nem maradhatott el a La Puture Fekete Leányka 2013 sem a málnás-aszalt meggyes-kökényes, karácsonyi fűszeres, izgalmas ízvilágával.”
Tovább a teljes cikkhez – Borgőz blog

Útvonalterv a legek borfesztiváljához
“Itt jönne el az ideje az este megkoronázásának, mondjuk az erdélyi Recas Fekete Leánykájával…”
Tovább a teljes cikkhez – Szeretlek Magyarország