1063 Budapest, Kmety György u. 15. 3. em. 1.attila.toth@transylwine.hu(+36) 30 474 0020

Transylwine Kft.

A Transylwine Kft. az erdélyi Recas Pincészet borainak hivatalos magyarországi forgalmazója. Az alapítókat, Gali Ferencet és Tóth Attilát a bor és a szőlőkultúra iránti szenvedély hozta össze.

Az erdélyi, nagyszalontai születésű Gali Ferenc 1988 óta élt Magyarországon, Gyulán, majd Budapesten. A szülőföld, az erdélyi történelem és a bor szeretete arra indították, hogy az erdélyi borok és gasztronómia magyarországi népszerűsítését válassza hivatásának. Az erdélyi borokat forgalmazó Transylwine Kft.-t 2010-ben alapította. Borkereskedőként, a Recas borok nagykövetként sokfelé megfordult, akik hallották szenvedélyes előadásait Erdélyről és kedvenc fajtáiról, a Fekete leánykáról és Királyleánykáról, soha nem felejtik. 2017-ben bekövetkezett halála után a másik tulajdonos, Tóth Attila viszi tovább a céget.

Az egykori olimpikon jégtáncos, Tóth Attila 2012-ben lett társtulajdonos a Transylwine Kft.-ben. A sportpályafutás után a világ vezető sportszergyártójánál, a Nike-nál töltött be különböző pozíciókat, melynek során több évet Hollandiában és Franciaországban dolgozott. A külföldi tartózkodás alatt, kedvtelésből a magyar borokat népszerűsítette. A borkultúra és a borok iránti rajongása, tisztelete és az élet kifürkészhetetlen útja hozta össze korábbi társával.

A Transylwine eltökélt célja, hogy a történelmi Magyarország egykori borvidékei közé tartozó Erdély borait a hazai fogyasztókkal megismertesse. Erdély egyik legjelentősebb pincészetével, a Recas Pincészettel kötött megállapodás alapján, a Transylwine Kft. a pincészet magyarországi hivatalos forgalmazója.

A cég stratégiája, hogy a Recas borokat elsősorban a hazai gasztronómia fellegváraiban és borszaküzletekben, delikátboltokban mutassák be a borkedvelő fogyasztóknak. Az éttermeket, partnereket a budapesti raktárból szolgáljuk ki. Azonban a borok természetesen közvetlenül is megrendelhetőek új webshopunkból a BorKell oldalról is.