1063 Budapest, Kmety György u. 15. 3. em. 1.attila.toth@transylwine.hu(+36) 30 474 0020

Borkóstoló videók

Joe Wadsack borszakértő és Richard Siddle boros szakújságíró a Recas Pincészet érlelő pincéjéből jelentkezik, ahol mindig egy-egy Recas bort vesznek górcső alá. (Angol nyelvű tartalom.)
A borok megrendelhetők a webshopunkból.

Selene Fekete leányka

Nevét a görög mitológia Hold istennőjéről, Selene-ről kapta. A névhez méltóan, a palack egy forró nap szenvedélyes éjszakáját idéző bort rejt. A birtok legjobb dűlőiről válogatott szőlőt éjszaka szüretelik, hogy megóvják a forróság káros hatásától és megőrizzék a természetes aromákat. Erdély különleges szőlőfajtája a Fekete leányka, melyből a bor készült. Szellőztetés után fekete bogyós gyümölcsöket, szilvalekvárt és keleti fűszereket idéz, ami ízvilágában is dominál.

A kóstolt bor megvásárolható a BorKell webshopban

Orange Natural Wine (Narancsbor)

Organikusan művelt szőlőtőkék gyümölcséből, spontán erjesztéssel és hosszú héjon áztatással (25 nap hűtött körülmények között) készített természetes “narancsbor”. Chardonnay, Leányka és a helyi Tamaiosa romanesca szőlőfajták házasítása. Friss, ropogós, komplex és nagyon különleges. Félkemény és kemény sajtok pazar kísérője.Ez a bor a Recas pincészet válasza a narancsborok iránt világszerte tapasztalható érdeklődésre, egyben hódolat a több mint nyolc ezer éves, ősi borkészítési hagyományok előtt.

A kóstolt bor megvásárolható a BorKell webshopban

Wildflower Fehér Cuvée

A Recas Pincészet új házasítása, amelyet Hartley Smithers főborász a birtok legjobb adottságú dűlőjének (Cigány-hegy) öreg tőkéiről szüretelt gyümölcséből készített. Négy fajta házasítása: Chardonnay, Királyleányka, Sauvignon Blanc és Ottonel muskotály. A Chardonnay barrique hordóban érlelődött, a házasítás többi tagja pedig acéltartályban. Illatában az érett barackra emlékeztető jegyek és finom ásványosság, gazdag ízében pedig a sárgadinnye és citrusok köszönnek vissza. Izgalmas, tartalmas, vonzó fehérbor, hosszú érlelési potenciállal. Egy igazi gyöngyszem, amely gyönyörű megjelenésének köszönhetően ajándékba is kitűnő választás.

A kóstolt bor megvásárolható a BorKell webshopban

Ambrozy kastély

Kései szüretelésű Sauvignon blanc. Igazi különlegesség, ínyenceknek. Aranyszínű, virág és méz illatú, csodálatosan hosszú bor sok kajszi- és őszibarackkal és kedves virágos jegyekkel.

A kóstolt bor megvásárolható a BorKell webshopban