Recas Pincészet
Az Erdélyben található Rékás (Recas) a történelmi Magyarország egyik jelentős borvidéke volt. Már a római korban műveltek itt szőlőt. Egy későbbi korból, 1447-ből származó írásos dokumentum szerint ekkor adta el Magyari János és felesége 32 arany forintért a szőlőbirtokukat a temesvári bánnak. A XVIII. században a betelepülő szász borászok fejlesztették tovább a szőlő- és borkultúrát.
Erdélyi bor – Ausztrál főborász
A Temesvártól mintegy 40 kilométerre található Recas pincészet több mint 1100 hektáron gazdálkodik és Közép-Európa egyik legmodernebb technológiával rendelkező borászatává vált. A folyamatokra és a borok minőségére Ausztráliából érkezett főborászuk, Hartley Smithers ügyel. Kiemelkedő szőlőfajtáik a Királyleányka, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Rizling, Merlot, Cabernet Sauvignon és a jellemzően csak Erdélyben megtalálható Fekete Leányka. Boraik a világ legrangosabb borversenyein kapnak elismerő díjakat, de talán a legnagyobb sikert a párizsi Vinalies Internationales borverseny hozta meg, amikor a Solo Quinta 2010-es évjárata a világ legjobb fehérbora címet hódította el. A bort Gordon Ramsey is felvette londoni éttermének kínálatába. A Recas pincészet a borait a világ több mint 25 országába exportálja, legnagyobb piacuk az Egyesült Államok, Kanada és az Egyesült Királyság. Magyarországon a Recas pincészetet a Transylwine Kft. képviseli. Boraik mára számos elegáns hazai étteremben és borszaküzletben megtalálhatóak.