Megérkezett webshopunkba a Recas leghíresebb fehérborának, a Solo Quintának a legújabb, 2015-ös évjárata. A hagyományokhoz híven ezúttal is öt szőlőből készült ez a csúcs házasítás, amelyre a bor neve is utal (Quinta). A bor különlegességét tovább növeli, hogy minden évben egy-egy kékszőlő is kerül a házasításba, természetesen azonnal préselve, azaz fehérborként feldolgozva. A 2015-ös évben egy helyi fajtára, a Drăgăşani-i feketére (Negru de Drăgășani) esett Hartley Smithers főborász választása, amely mintegy fűszerezi a többi négy szőlőfajtát: Chardonnay, Királyleányka, Ottonel muskotály és Sauvignon Blanc.

A Drăgăşani-i fekete egy fiatal és eléggé ritka szőlőfajta, Romániában kis területen termesztik, leginkább Drăgăşani vidékén (Olténia, Románia déli része). A szőlő héja rendkívül gazdag színanyagokban, innen a név, amely feketébe hajló színre utal, amely a belőle készült borokra jellemző.

Ha a hír felkeltette az érdeklődését és szívesen megkóstolna egy igazi egzotikumot a száraz fehérborok világában, akkor a bort itt megrendelheti.

sq3-web

solo-q