1063 Budapest, Kmety György u. 15. 3. em. 1.attila.toth@transylwine.hu(+36) 30 474 0020

A Recas Pincészet borai

Wildflower sorozat

A Wildflower a Recas egy új borcsaládja, amelyben nemzetközi fajtákból készült borok – két fehér és két vörös fajtabor, valamint egy magasabbra pozicionált fehér házasítás – kaptak helyet. A laza, gyümölcsös, könnyen fogyasztható Wildflower fajtaborok a pince szortimentjében az alacsonyabb árszintű tételek közé tartoznak és főleg a gasztronómiai szektort igyekeznek velük megcélozni.

Dreambird sorozat

A Dreambird sorozatot a mindennapokra szánt, nagyon jó ár-érték arányú kristálytiszta és jó ivású fajtaborok alkotják. Kedvenceink a Sauvignon blanc, Pinot grigio és a Cabernet Sauvignon.


Hunyadi kastély sorozat

A Hunyadi kastélyt Hunyadi János építette 1447-ben Temesváron, ami a magyar történelem kiemelkedő műemléke.

A Recas pincészet kiváló bor sorozattal állít emléket Hunyadi Kastély név alatt.

Készül belőle Sauvignon blanc, Rozé, Cabernet sauvignon és egy Merlot – Pinot noir cuvée is. Az eladási top listákat nézve a sorozat legsikeresebb borai kétségkívül a Királyleányka és a Fekete leányka.

A sorozatot szintén nagyon jó ár-érték arány jellemzi.


Regno sorozat

A Regno Recas borcsalád tagjait a következő szavakkal tudnánk leginkább jellemezni: kristálytiszta, fajtajelleges, modern gasztronómiai borok.

A borcsalád címkéit Románia egyik legismertebb kortárs képzőművésze készítette.

A Regno borok közül számunkra a Rajnai rizling az egyik legizgalmasabb, ezért ez érkezett meg elsőként Magyarországra, amelyet egy Sauvignon blanc és egy izgalmas rozé követtett.


Solo Quinta

A Recas fehér borok között ez a csúcs! A Recas pincészet méltán legismertebb bora, amely diadalútja a 2010-es évjárattal indult, amely a Vinialies Internationales borkiállításon és versenyen a “világ legjobb fehérbora” címet hódította el. Utóbb pedig Gordon Ramsey is felvette londoni éttermének kínálatába.


La Putere sorozat

Erdély legerősebb és talán legjellegzetesebb állata, a medve, melyre a sorozat neve (La Putere = Az Erő) utal. A gyönyörű címkével borított palackok pedig a pincészet felső kategóriás vörösborait rejtik. Készül belőle Cabernet sauvignon, Merlot és Fekete leányka is. 


Kakas sorozat

A sorozat címkéjén található kakas egy fiatal és tehetséges festőművész alkotása, aki egy sajnálatos baleset következtében olyan maradandó kézsérüléseket szenvedett, hogy csak a lábával tud festeni.


Korábbi sorozatok

Sole sorozat

E sorozat különlegessége, az európai borkultúra hagyományait követő rövid tölgyfahordós érlelés.

 

“V” Legend of Transylvania sorozat

A név az erdélyi vámpír legendákra utal és a borok egy igazi nemzetközi koprodukció eredménye. Évente 1 millió palackot exportál a Recas pincészet ebből a sorozatból Angliába és az Egyesült Államokba.


Medvetánc

Nevében is Erdélyt idézi ez a kifejezetten magyar piacra készült, mindössze 2000 palack. Cabernet sauvignon és Merlot a bordeaux-i tradíciót, a Fekete Leányka pedig az egyedülálló erdélyi jelleget adja. Bordeaux és Erdély egy palackba zárva!

 

 
 
v-merlotrose-bigv-riesling-bigv-drymuscat-big